Yamaha XT 660 Z Tenere

Wil je meer weten over de motor die je terugziet in mijn video’s? Op deze pagina vind je wat meer informatie over mijn Yamaha XT 660 Z Tenere en alle modificaties die er op zitten.

De Yamaha XT 660 Z Tenere (2008) is de motor die je terugziet in al mijn motovlogs. Sinds de dag dat ik hem via Marktplaats heb gekocht ben ik verliefd op deze motor. Ondanks dat ie maar ±50 pk heeft en slechts een cilinder, heb ik het gevoel dat ik overal ter wereld in iedere situatie kan rijden met deze Japanse tank.

Alle modificaties op een rij

Hieronder vind je een lijst met alle modificaties die ik en vorige eigenaren aan de motor hebben toegevoegd. Mocht je zelf ook een XT 660 Z Tenere hebben, heb ik voor het gemak links toegevoegd naar websites waar je de mod kunt bestellen.

Ik zal proberen deze lijst up-to-date te houden bij nieuwe aankopen.

Vering

 • KTM 525 EXC voorvorken (43mm, hoeveel speling)
 • Öhlins achtervering (high pressure monotube)

Stuur

 • Renthal Twinwall stuur
 • OTR Stuurverhogers
 • Scotts Stuurdemper
 • Barkbusters VPS (met externe stuurgewichten)
 • Inklapbare spiegels

Algemeen

 • Verhoogd windscherm
 • Touratech windscherm spoiler
 • Touratech frame beschermers
 • Hepco & Becker koplampbeschermer

Voetbediening

 • SW-Motech Evo in hoogte verstelbare voetsteunen
 • Inklapbaar rempedaal
 • Inklaapbare schakelpook

Performance

 • OTR Lichtere nokkenas
 • Exxan 2-into-1 uitlaat

Wielen & banden

 • Excel voorwiel (21 inch)
 • Mitas E07+ voor- en achterbanden