Motorkleding

Op YouTube krijg ik vaak vragen over mijn motorkleding. Op deze pagina vind je een up-to-date lijst met al mijn kleding en andere gerelateerde gear. Van sommige producten heb ik een uitgebreide review geschreven waarin ik mijn mening geef over de kwaliteit van een stuk kleding.

Mocht je interesse hebben in andere kleding of gear en wat advies willen, kun je me altijd een mailtje sturen.

Helm

Schuberth E1
Systeemhelm 
Ik had eerst een Schuberth C3 pro, maar deze vond ik te warm. De E1 heeft betere ventilatie, een optionele zonneklep (heerlijk tijdens een zonnige rit) en is voor mijn type hoofd te beste systeemhelm. Daarnaast ziet ie er ook gewoon badass uit. Schuberth is vrij prijzig, maar na vele andere helmen te hebben geprobeerd hoef ik geen ander merk meer.

Sena 20S
Bluetooth headset
Om te communiceren met vrienden tijdens het touren maak ik gebruik van deze bluetooth headset. Buiten het touren gebruik ik hem ook om tijdens het rijden in de stad of op de snelweg telefonisch bereikbaar te zijn.

Kleding

Rev’it Defender Pro GTX
Premium Motorjas
De Defender Pro GTX is voor mij de perfecte allround jas. Vanwege de vele ventilatieopties kun je deze zowel op een koude winterdag als op een hete zomerdag dragen. Zelf heb ik gekozen voor de antraciet variant.

Rev’it Nanuck
Midlayer thermo jas
Dit dunne maar ongelofelijk warme jasje draag ik onder mijn motorjas in de koude maanden. Handig voor als je motorjas niet standaard met een thermovoering wordt geleverd.

Rev’it Neptune GTX
Overbroek
Een overbroek met een Gore-Tex en thermovoering. De twee ventilatieritsen op de broek zorgen er voor dat ie ook in de zomer kan worden gedragen.

Rev’it Jersey
Motorjeans met kevlar
In de lente en zomer draag ik deze met kevlar en beschermpanelen uitgevoerde spijkerbroek. Zo hoef ik geen overbroek aan, maar ben ik toch goed beschermd bij een val.

Icon 1000 Truant
Casual motorschoenen
Naar mijn mening de mooiste casual motorschoenen op de markt. Qua design echt one of a kind. Naast mooi zijn bieden ze ook gewoon veel bescherming en zitten ze ongelofelijk lekker.

Bagage

Kriega R25
Rugtas
De rugtas die ik gebruik om spullen mee te vervoeren. Praktisch waterdicht en het sluitsysteem op je borst zorgt er voor dat de druk van je rug wordt gehaald.

Kriega US-5, US-10, US-20 & US-30 drybags
Bagagetassen
Ik heb Kriega drybags in allerlei verschillende maten. Tijdens een langere rit of buitendlandse reis bevestig ik deze waterdichte bagagetassen aan het frame onder de buddy. Hierdoor hoef ik geen rugtas te dragen en ben ik toch in staat meer dan 50 liter aan bagage mee te nemen

Kriega Hydro-3
Camelbag
De Kriega Hydro-3 is een hele small rugtas met daarin een reservoir waarin 3 liter vocht kan worden opgeslagen. Via een tube die doorloopt naar de voorkant kun je tijdens het rijden of een stop snel en gemakkelijk hydrateren door wat slokjes te nemen. Na mijn 10-daagse rit naar Bosnië ben ik echt overtuigd geraakt van het nut van een dergelijk systeem!

Laarzen

Sidi Armada Crossover GTX
Adventure laars
Ik heb voor Sidi laarzen gekozen vanwege de geweldige pasvorm en de hoge kwaliteit leer i.c.m. GoreTex. Ik heb speicifiek voor de Armada Crossover GTX gekozen omdat deze ik geen trek had in de gespsluiting van de Adventure GTX en daarom op zoek was naar een iets meer ‘casual’ ritssluiting. Ik draag ze nu al jaren met groot plezier!