Motorkleding

Op YouTube krijg ik vaak vragen over mijn motorkleding. Op deze pagina vind je een up-to-date lijst met al mijn kleding en andere gerelateerde gear. Van sommige producten heb ik een uitgebreide review geschreven waarin ik mijn mening geef over de kwaliteit van een stuk kleding.

Mocht je interesse hebben in andere kleding of gear en wat advies willen, kun je me altijd een mailtje sturen.

Helm

Nexx X.WED2 (primaire helm)
Integraalhelm
Mijn huidige helm is een avontuurlijk model van Nexx. Ik heb gekozen voor de Nexx X.WED2 omdat ik meer ventilatie wilde hebben en een groter vizier. Daarnaast ben ik ook zeer te spreken over de stevige en goed geventileerde zonneklep.

Lees mijn review

Schuberth E1 (secundaire helm)
Systeemhelm 
Ik had eerst een Schuberth C3 pro, maar deze vond ik te warm. De E1 heeft betere ventilatie, een optionele zonneklep (heerlijk tijdens een zonnige rit) en is voor mijn type hoofd te beste systeemhelm. Daarnaast ziet ie er ook gewoon badass uit.

Airoh Aviator 2.2
Crosshelm
Voor offroad cursussen waarbij we het asfalt niet raken gebruik ik de Airoh Aviator. Deze crosshelm heb ik destijds aangeschaft omdat ie slecht 1KG weegt!

Kleding

Rev’it Defender Pro GTX
Premium Motorjas
De Defender Pro GTX is voor mij de perfecte allround jas. Vanwege de vele ventilatieopties kun je deze zowel op een koude winterdag als op een hete zomerdag dragen. Zelf heb ik gekozen voor de antraciet variant.

Rev’it Nanuck
Midlayer thermo jas
Dit dunne maar ongelofelijk warme jasje draag ik onder mijn motorjas in de koude maanden. Handig voor als je motorjas niet standaard met een thermovoering wordt geleverd.

Rev’it Neptune GTX
Overbroek
Een overbroek met een Gore-Tex en thermovoering. De twee ventilatieritsen op de broek zorgen er voor dat ie ook in de zomer kan worden gedragen.

Rev’it Jersey
Motorjeans met kevlar
In de lente en zomer draag ik deze met kevlar en beschermpanelen uitgevoerde spijkerbroek. Zo hoef ik geen overbroek aan, maar ben ik toch goed beschermd bij een val.

Rev’it Dirt 3
Zomer handschoenen
Heerlijk ventilerende zomerhandschoenen voor de avontuurlijke motorrijder. Daarnaast vind ik de Dirt 3 handschoenen esthetisch ook prachtig vormgegeven.

Icon 1000 Truant
Casual motorschoenen
Naar mijn mening de mooiste casual motorschoenen op de markt. Qua design echt one of a kind. Naast mooi zijn bieden ze ook gewoon veel bescherming en zitten ze ongelofelijk lekker.

Bagage

SW-Motech Dakar
Soft luggage tassen
Op mijn Yamaha XT 660 Z Tenere maak ik gebruik van zachte tassen ipv harde koffers. Omdat ik vaak avontuurlijk rijd, wil ik niet dat harde bagagekoffers schade toebrengen aan mijn motor.

Kriega Hydro-3
Camelbag
De Kriega Hydro-3 is een hele small rugtas met daarin een reservoir waarin 3 liter vocht kan worden opgeslagen. Via een tube die doorloopt naar de voorkant kun je tijdens het rijden of een stop snel en gemakkelijk hydrateren door wat slokjes te nemen. Na mijn 10-daagse rit naar Bosnië ben ik echt overtuigd geraakt van het nut van een dergelijk systeem!

Laarzen

Sidi Armada Crossover GTX
Adventure laars
Ik heb voor Sidi laarzen gekozen vanwege de geweldige pasvorm en de hoge kwaliteit leer i.c.m. GoreTex. Ik heb speicifiek voor de Armada Crossover GTX gekozen omdat deze ik geen trek had in de gespsluiting van de Adventure GTX en daarom op zoek was naar een iets meer ‘casual’ ritssluiting. Ik draag ze nu al jaren met groot plezier!