Nanotips ‘Taps’: Bedien je Smartphone met je Motorhandschoenen

Motorhandschoenen en smartphones zijn nooit een ideale combinatie. Omdat moderne smartphones reageren op de warmte van je vingers, kun je met je standaard motorhandschoenen niets doen en moet je ze uittrekken wanneer je de telefoonnavigatie wilt instellen of tijdens een stop een belletje wilt plegen.

Moderne handschoenen worden in sommige gevallen bij de vingertoppen uitgerust met touch sensitive materiaal waarmee je je smartphone kunt bedienen. In de praktijk werkt dit niet altijd en daarnaast verslijten de tips bij veelvuldig gebruik en worden ze door viezigheid ook minder gevoelig.

Omdat het nu warmer wordt en ik zelf weer mijn Rev’it Chevron 2 draag zocht ik naar een manier om niet steeds m’n handschoenen uit te hoeven doen voor de snelle handelingen met mijn telefoon.

Na wat zoeken kwam ik terecht bij Nanotips.

Een spray?

Nanotips is een klein bedrijfje wat begonnen is op Kickstarter (populair crowdfunding platform) met het aanbieden van een spray die je op je handschoenen kunt spuiten. Na het aanbrengen van de spray kun je voor een bepaalde periode je smartphone bedienen, totdat de aangebrachte laag is versleten en je weer een nieuwe laag moet aanbrengen.

nanotips voor motorhandschoenen en smartphones

Geen zin in een ‘natte’ oplossing

Omdat ik geen zin had om mijn handschoenen steeds opnieuw in te spuiten zocht ik naar een wat meer permanente oplossing. Die kwam er later in de vorm van Taps.  Dit zijn een soort touch screen stickers die je op toppen van je wijsvinger en je duim kunt plakken.

Na het aanbrengen van de Taps kun je met je handschoenen simpel en snel je smartphone bedienen.

Nanotips Taps

Naast het kunnen bedienen van je smartphone kun je er ook je Touch ID mee instellen, zodat je je telefoon kunt unlocken met je handschoenen aan. De Taps bevatten namelijk allemaal kleine gaatjes die er voor zorgen dat je een unieke vinger -of in dit geval- Tap afdruk kunt creƫren.

Zelf unlock ik mijn Samsung Galaxy S7 echter gewoon door een patroon te tekenen šŸ˜‰

De Taps aanbrengen op de handschoen

Het aanbrengen van de Taps is vrij simpel. Je maakt je handschoenen even schoon door er met een vochtig doekje overheen te gaan. Hierna trek je de Taps van de verpakking en plak je ze op je wijsvinger en je duim. In de video hieronder laat ik je zien hoe ik het heb gedaan.

Vergeet je trouwens niet te abonneren op mijn YouTube kanaal als je meer van dit soort video’s wilt zien.

Gewoon te koop in Nederland

Toen ik de Taps kocht kon je het product enkel via een Kickstarter backing (Ā±20 dollar donatie) krijgen en moest het vanuit Canada worden verzonden. Ik heb er zo behoorlijk lang op moeten wachten!

Tegenwoordig kun je ze in Nederland gewoon bij een reseller kopen via de Nanotips webshop.

Mijn ervaring

Ik maak pas sinds kort gebruik van de Taps, maar ben er zeer tevreden mee. Ze dienen maar Ć©Ć©n doel en dat doen ze goed. Ik heb ze op m’n rechterdruim en wijsvinger geplakt en de paar keren dat ik onderweg moest stoppen voor een belletje of de navigatie, ging het me prima af.

Wil je de Taps zelf ook aanschaffen maar heb je nog vragen? Heb je een andere oplossing gevonden om met je handschoenen je smartphone te bedienen? Laat het me weten in de reacties.

3 gedachten over “Nanotips ‘Taps’: Bedien je Smartphone met je Motorhandschoenen”

  1. Ik lees dat de tips ongeveer 4 weken mee gaan.
    Hoe is jouw ervaring hier mee na verloop van tijd?

Reacties zijn gesloten.