Kennisbank artikelen

MOLLE panels

MOLLE is een afkorting die staat voor Modular Lightweight Load-carrying Equipment. Het is een soort gestandaardiseerde webbing die is ontwikkelt voor- en wordt gebruikt door verschillende NAVO legers. Je vind het voornamelijke terug op tactische vesten en rugzakken van soldaten. MOLLE uitgeruste gear is voornamelijk handig omdat het een systeem gebruikt waarbij je uiteenlopende items kunt bevestigen zoals wapenhouders ,pouches . In de wereld van motorgear is de fabrikant Mosko Moto MOLLE webbing gaan gebruiken op hun bagage oplossingen in de vorm van de Backcountry Panniers, Backcountry Duffles en Nomax tanktas. Het gebruik van MOLLE panels op deze producten zorgt ervoor dat je direct allerlei soorten MOLLE accessoires kunt gebruiken om ze uit te breiden naar wens. Mosko Moto verkoopt zelf ook enkele MOLLE accessoires zoals de storage pouches en een smartphone. De 2 en 4 liter storage pouches kun je middels de MOLLE sticks van Mosko Moto aan de BC Panniers of Duffle bevestigen.

Lees verder →

Wat is een Slipper Clutch?

De slipper clutch, in het Nederlands ook bekend als een slipkoppeling. De techniek van dit type koppeling komt oorspronkelijk uit de professionele motorsport. De slipper clutch moet er voor zorgen dat het achterwiel niet blokkeert bij het hevig remmen op de motor.

Lees verder →

Wat is een Quickshifter?

Een quickshifter die je tegenwoordig terug vindt op veel moderne motoren, is een techniek die het mogelijk maakt om een versnelling omhoog of omlaag te schakelen, zonder het gebruik van de koppeling en zonder het hoeven dichtdraaien van het gas.

Lees verder →

Wat is Sugru?

Sugru is een soort kneedbare substantie die je op metaal, rubber, plastic, carbon, hout, etc. kunt vastplakken. Open de verpakking, kneed de Sugru tot de gewenste vorm, plak het aan een oppervlak en laat het vervolgens 24 uur drogen. Eenmaal gedroogd blijft het flexibel.

Lees verder →