Kennisbank artikelen

Banden van je motor oppompen en de bandenspanning meten

Vroeg of laat maak je het mee. De banden van je motor worden zachter en hebben niet de juiste spanning. Alhoewel je het niet direct met het blote oog kunt zien, kun je merken dat je motor wat minder scherpt stuurt, vooral wanneer je de bochten in duikt.

Wat is een Slipper Clutch?

De slipper clutch, in het Nederlands ook bekend als een slipkoppeling. De techniek van dit type koppeling komt oorspronkelijk uit de professionele motorsport. De slipper clutch moet er voor zorgen dat het achterwiel niet blokkeert bij het hevig remmen op de motor.

Wat is een Quickshifter?

Een quickshifter die je tegenwoordig terug vindt op veel moderne motoren, is een techniek die het mogelijk maakt om een versnelling omhoog of omlaag te schakelen, zonder het gebruik van de koppeling en zonder het hoeven dichtdraaien van het gas.

Wat is Sugru?

Sugru is een soort kneedbare substantie die je op metaal, rubber, plastic, carbon, hout, etc. kunt vastplakken. Open de verpakking, kneed de Sugru tot de gewenste vorm, plak het aan een oppervlak en laat het vervolgens 24 uur drogen. Eenmaal gedroogd blijft het flexibel.

Koelvest voor op de motor

Een koelvest voor motorrijders is een stukje kleding wat er voor moet zorgen dat je bovenlichaam in de warme maanden optimaal gekoeld blijft.