Navigatie & Routeplanners

Ik heb door de jaren heen smartphones, tablets en Garmin toestellen gebruikt om te navigeren op de motor.

Hierbij heb ik gebruik gemaakt van vele apps en verschillende routeplanner software.

Op deze pagina som ik alle hardware, accessoires en software op die ik door de jaren heen hebt gebruikt en mogen testen. Als je op zoek bent naar iets wat bij jou rijstijl past, hoop ik dat deze informatie je op weg kan helpen.

Toestellen

Dedicated navigatie hardware

Samung Galaxy Tab Active 3 - Motornavigatie

Samsung Tab Active 3

Mijn huidige navigatie oplossing. Een hele robuuste kleine tablet die water en vuil bestendig is. Niet alleen perfect voor het navigeren, maar tevens voor entertainment (youtube, ebooks, routeplanning) als je niet aan het rijden bent.

Garmin Zumo XT2

Garmin Zumo XT2

Opvolger van de XT. Bevat een hoop verbeteringen t.o.v. z’n voorganger en is zowel te gebruiken door iemand die alleen asfalt rijdt, alsmede door offroad rijders.

Garmin Montana 700

Garmin Montana 700

Ik heb zelf jarenlang de Montana 680i gebruikt als mijn main navigatie. De opvolger hiervan is sneller, uitgebreider, groter en kan gebruikt worden in diverse omstandigheden. Nog steeds de keuze voor veel hardcore avonturisten.

Software & Smartphone apps

Voor het creëren van routes, tracking en navigeren

Guru Maps

Guru Maps

Mijn go to app op de tablet en smartphone om tracks navigeren met topografische kaarten wanneer ik offroad rijd. De track navigatie modus, het opnemen van je gereden track en het opslaan van waypoints werkt bij deze app top.

DMD2 - Drive Mode Dashboard - Navigatie software

DMD2

Drive Mode Dashboard is een dashboard je op je Android kunt gebruiken voor een hub om niet alleen basis info over je reis te zien, maar tevens een launch panel voor andere apps EN een hele goede native navigatie app met kaarten van de hele wereld.

Kurviger Navigatie software

Kurviger

Kurviger gebruik ik op de laptop en tablet om relatief snel lekker avontuurlijke routes in elkaar te zetten. De app werkt alleen op Android, en is in mijn optiek een van de beste apps als het gaat om het omzetten van een track naar een route en deze turn by turn te volgen.

Smartphone houders

Mijn favoriete smartphone bevestiging opties

Quad Lock Case

In mijn ogen is Quad Lock het beste modulaire systeem voor de bevestiging van de smartphone aan het stuur van je motor. De telefoon case vorm hier de basis. Zelf maak ik gebruik van de iPhone 14 versie.

Vibration Demper

De vibratie demper is essentieel voor iedere motor, maar vooral voor een en tweecilinder die meer vibratie doorgeven aan het stuur. Echt geen onnodige accessoire, het zonder demper rijden heeft mij al een smartphone camera gekost…

Quad Lock RAM Ball adapter

RAM Bal Adapter

Als je zoals ik een RAM mount op je stuur hebt, is deze adapter nodig om je smartphone case te kunnen bevestigen.

Quad Lock Rain Cover

Essentieel indien je afhankelijk bent van je smartphone als navigatie device. Als je zonder rain cover in de regen gaat rijden, kan je telefoon op den duur niet meer opladen. Ik heb dit zelf mee mogen maken en heb sindsdien altijd een rain cover bij de hand.

RAM korte arm voor een motorstuur

RAM Arm

Simpele korte RAM Mounts arm om het Quad Lock systeem aan je stuur te bevestigen. Ik vindt de RAM opzet veel fijner dan de originele Quad Lock arm. RAM biedt meer opties om je smartphone op de juiste positie te monteren.

RAM bevestiging

Stangmontage B-Kogel voor stangen tussen de 19 mm en 25.4 mm dikte. Past op praktische alle motorsturen en fungeert als basis om andere RAM of Quad Lock accessoires op je stuur te monteren.