Motorkampeer gear

Het aanschaffen en testen van gear voor het kamperen op de motor is een van mijn verslavingen.

Of het nou gaat om tenten, hangmatten, kookgerei of koffiepotten, ik ben altijd bezig met het zoeken naar de beste opties voor mijn manier van kamperen.

Als je zelf wilt starten met motorkamperen of op zoek naar nieuwe gear kun je inspiratie opdoen uit mijn lijst van actuele gear.

Onderkomen – Hangmat

Hangmat en accessoires voor motorkamperen

Amok Draumr 5.0

AMOK Draumr

De AMO Draumr is een unieke hangmat die dwars over de lijn hangt, een slaapmat gebruikt en waarbij je lekker op je zij kunt slapen. Voor mij met afstand de beste manier om te overnachten. Ik ben 1.83 meter en gebruik de L variant.

AMOK Skjold Tarp

AMOK Skjold Tarp

De Skjold is de Tarp die bij de Draumr hoort, maar je kunt bijvoorbeeld ook gebruiken als extra onderdak voor je tentje. De tarp is super lichtgewicht, heeft hele slimme vertelmogelijkheden en wordt geleverd met. aluminium haringen

AMOK Fjol Slaapmat

AMOK Fjol slaapmat

Fijne slaapmat die gemaakt is om in de Draumr te gebruiken. Tevens te gebruiken als losse slaapmat voor in je tent.

Onderkomen – Tent

De verschillende type tenten voor het motorkamperen

MSR Elixir 1 voor motorkamperen

MSR Elixir 1

In mijn ogen de beste tent voor solo motorrijders. Licht, degelijk gemaakt, ruim genoeg, super simpel op te zetten en zonder regencover ook super goed te gebruiken in warm weer.

MSR Elixer 2 motorkampeer tent

MSR Elixir 2

Na de Elixer 1 de beste optie als extra ruimte wilt hebben, of als je met je partner aan het rijden bent.

Slaap spullen

Voor een goede nachtrust

Exped Ultra Slaapmat

Exped Ultra Slaapmat

Exped is een van de betere en betaalbare merken voor slaapmatten. Hun Ultra variant is er in verschillende soorten en maten. Ik ben 1.83 meter lang en gebruik zelf de MW variantr

Slaapzak Sea to Summit

Sea to Summit Slaapzak

Een slaapzak is essentieel om warm te blijven tijdens een koude nacht. Ik kampeer niet in de winter, dus een 3-seizoens Sea to Summit slaapzak voldoet.

Opblaasbaar kussen Hikenture voor motorkamperen

Opblaasbaar kussen

Ik heb drie verschillende kussens gehad, en de Hikenture is met afstand de beste. Ligt geweldig, de hoes kan gewassen worden en hij kost een stuk minder dan de bekende merken.

Kookgerei

Essentiƫle gear voor koken en koffie

Trangia 27

Trangia 27 kookstel

De kleinste van de twee Trangia sets. Voor mij persoonlijk de ideal set om tijdens het kamperen alles op te kunnen doen. Wordt standaard alleen met alcohol brander geleverd. Ik kan de extra gasbrander aanraden.

Trangia gasbrander

Trangia gas burner

Een Trangia kookstel komt standaard met een alcohol brander. Als je een week of langer gaat rijden, raadt ik altijd aan om de gasbrander te kopen die je op iedere gasfles met een draaiopening kan schroeven.

Jetboil voor motorkamperen

Jetboil – Flash

Als het je meer om enkel het koken van water gaat voor koffie, thee, noodles, etc. kan ik de Jetboil aanraden. De snelheid waarmee deze water kookt is bizar. Als ik niet perse avondeten moet koken geef ik de voorkeur aan de Jetboil t.o.v. de Trangia.

Jetboil Coffee Press

Jetboil coffee press

Een Trangia kookstel komt standaard met een alcohol brander. Als je een week of langer gaat rijden, raadt ik altijd aan om de gasbrander te kopen die je op iedere gasfles met een draaiopening kan schroeven.

Sea to Summit X Plate

Sea to Summit X-plate

Voor mij de beste optie om een bord mee te nemen. Is compleet inklapbaar en neemt daarom minimale ruimte in. Ook goed te gebruiken als snijplank.

Sea to Summit X-cup

Sea to Summit X-cup

Lichtgewicht kwalitatieve beker die je efficient kunt inklappen. De ideal beker als gewicht en ruimte een issue zijn.