GoPro Accessoires voor motorrijders

Wil je gaan starten met filmen op de motor, beter bekend als motovloggen?

Ik ben al enkele jaren bezig met filmen op de motor en deel graag mijn lijst met essentiële GoPro accessoires voor motovloggers. Op deze pagina vind je een up-to-date lijst met de GoPro accessoires die ik gebruik voor het opnemen van mijn motovlogs.

Ik plaats hier overigens enkel producten waar ik minimaal drie maanden ervaring mee heb en waar ik tevens enthousiast over ben.

geheugen

Zonder een geschikte SD-kaart heb je niks aan je GoPro

Sandisk SD-kaart voor GoPro

SanDisk Extreme (Pro)

Een kwalitatieve micro SD-kaart zorgt ervoor dat je moeiteloos uren aan HD/2K/4K beeldmateriaal kunt opnemen. Kies altijd voor een kaart van minimaal 128GB en 100MB aan leessnelheid van de bekende merken zoals Samsung, SanDisk of Kingston.

GoPro SD-kaart Samsung

Samsung EVO+

Een kwalitatieve micro SD-kaart zorgt ervoor dat je moeiteloos uren aan HD/2K/4K beeldmateriaal kunt opnemen. Kies altijd voor een kaart van minimaal 128GB en 100MB aan leessnelheid van de bekende merken zoals Samsung, SanDisk of Kingston.

Kingston Canvas React - GoPro SD-kaart

Kingston Canvas React

Met de RAM Mounts GoPro bevestiging kun je de GoPro op het stuur of aan het buisframe van je motor monteren. Met de RAM arm kun je de GoPro naar wens positioneren. Deze mount is handig als je de GoPro niet vaak van positie wilt veranderen.

Motor & Helm Bevestiging

Accessoires voor het bevestigen van de GoPro op de motor of helm

RAM GoPro Set met Toughclaw

RAM GoPro bevestiging met Toughclaw

De RAM Mounts GoPro bevestiging met de Toughclaw geeft je de mogelijkheid om de GoPro snel aan je stuur of frame te monteren en hem snel te demonteren. Handig als je hem vaak op verschillende posities op de motor wilt gebruiken.

GoPro Tube Mounts

Tube Mounts

Heeft je motor een tube (rond) frame en wil je met je GoPro side shots filmen? Gebruik dan deze tube mounts om de perfecte positie voor de GoPro te creëren.

GoPro Helm Mount

Helmet Mount

Om de GoPro aan de voorkant of zijkant van je motorhelm te bevestigen heb je een mount nodig. De PRO Mounts zijn simpel te bevestigen en de positie van de GoPro is makkelijk aan te passen.

Opladen

Batterijen, opladers en andere accessoires voor langdurig gebruik van de GoPro

GoPro Hero 5-8 batterij

Extra GoPro batterijen
(Hero 6 tm 8)

Als gebruiker van de Hero 7 Black weet ik maar al te goed hoe belangrijk het in extra batterijen mee te nemen. Voor de oudere modellen zijn deze steeds moeilijker te vinden.

GoPro Hero 9-10 batterij

Extra GoPro batterijen
(Hero 9, 10 en 11)

Voor de GoPro Hero 9 & 10 heb je specifieke batterijen nodig, te herkennen aan de blauwe randen. Ook voor deze modellen is het belangrijk altijd reserve batterijen op zak te hebben.

GoPro Dual Battery Charger (Hero 9 & 10)

GoPro Dual Battery Charger (Hero 9 & 10)

Omdat ik geen tijd heb om iedere batterij per stuk op te laden gebruik ik deze Dual Battery Charger van GoPro. Tijdens lange buitenlandse ritten heeft deze oplader me meerdere keren behoed voor lege batterijen.

GoPro Dual Battery Charger

GoPro Dual Battery Charger (Hero 6 tm 8)

Omdat ik geen tijd heb om iedere batterij per stuk op te laden gebruik ik deze Dual Battery Charger van GoPro. Tijdens lange buitenlandse ritten heeft deze oplader me meerdere keren behoed voor lege batterijen.

Anker powerbank voor motorrijders

Anker Powerbank

Het laatste wat je wilt is met een hoop batterijen zitten die allemaal leeg zijn. Ik hang mijn dual chargers daarom in de avond altijd aan de powerbank zodat ik niet afhankelijk ben van stroom en verzekerd ben van volle batterijen in de ochtend.

Anker USB oplader met dubbele poorten

Anker 24w oplader

Deze kwalitatieve oplader met twee USB-A poorten neem ik altijd mee als backup om m’n powerbank, telefoon, of GoPro op te laden in een hotel of camping receptie.

Draagbare bevestiging

Accessoires voor het bevestigen van de GoPro op het lichaam

GoPro Chest - Bevestiging op de borst

GoPro Chesty

Met de chest mount kun je de GoPro op je borst plaatsen. Handig om video mee op te nemen als je aan het toeren bent, maar ook tijdens het lopen opnames van de omgeving wilt maken. Onmisbaar voor het filmen tijdens een mooie wandeling.

GoPro Head Strap

GoPro Head Strap

Als je niet op de motor zit en wilt blijven vloggen is de GoPro Head Strap dé oplossing. Simpel op je hoofd op pet te plaatsen. Ideaal als je beide handen vrij wilt hebben tijdens het filmen.

Statieven

Voor filmen in de hand of plaatsing op een ondergrond

GoPro 3-way mount 2.0

GoPro 3-way Mount

De GoPro 3-Way Mount is meer dan een simpele selfiestick. Ik was helemaal klaar met de uitschuifbare fragiele selfiesticks en besloot daarom voor deze uitklapbare stick met een extra tripod te gaan. Als je deze tripod uit de handgreep draait, kun je de 3-way mount ook gebruiken als statief.

GoPro Shorty

Ulanzi MT-09

Als je op zoek bent naar een mini statief wat lichter en goedkoper is dan de 3-way mount. De shorty is super handig als je wilt vloggen met de GoPro in de hand, of juist op de grond als je bijvoorbeeld een timelapse wilt opnemen.

Gorillapod action tripod

Gorillapod Action Tripod

Deze tripod is voor de motorrijders die de GoPro op ruige ondergrond wilt plaatsen of bijvoorbeeld om een tak of het stuur van de motor wilt positioneren.

Audio

Accessoires voor het verbeteren van de GoPro audio

Dasspeld Lavalier Microfoon GoPro

Dasspeld microfoon

Een lavalier microfoon/dasspeld microfoon, met een omnidirectional patroon zorgt ervoor dat je niet alleen je eigen stem opneemt, maar ook het geluid van je motor. Een absolute must-have combi als je wilt beginnen met motovloggen.

GoPro Microphone adapter

GoPro Microphone Adapter

Om een dasspeld microfoon aan de GoPro te koppelen moet je de officiële GoPro microfoon adapter gebruiken. Vooral als je een Hero 7 gebruikt is er geen andere optie om een mic aan je GoPro te koppelen.

GoPro Media Mod

De Media Mod breidt de GoPro uit met o.a. audio mogelijkheden. Voor het motovloggen is de 3.5 mm jack van de Media Mod essentieel voor het aansluiten van een externe mic in je helm.